Fazil Say újra Budapesten, a Müpában ad szólóestet november 21-én Bach Goldberg-variációk c. műve a világhírű zongoraművész műsorán

November 21-én Fazil Say szólóestjével folytatódik az MVM Koncertek – A Zongora-sorozat a Müpában, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

Fazil Say megkérdőjelezhetetlen kvalitású klasszikus zongoraművész, zeneszerző és jazz-zenész, aki sokoldalúságával a világ minden táján lázba hozza a közönséget. A legmagasabb minőségre törekvő művészként vallja, hogy műfaji kötöttségektől függetlenül csak jó és rossz zene létezik. 1970-ben született Ankarában, irodalmár családban; szülei klasszikus zene iránti vonzalma meghatározó volt számára. Tizenhét évesen ösztöndíjjal került a düsseldorfi Robert Schumann Intézetbe, ahol David Levine irányításával tanult, majd a Berlini Konzervatóriumban folytatta tanulmányait. Huszonhat éves volt, amikor saját szerzeményét, Selyemút című concertóját bemutatták Bostonban. 2004-ben európai és amerikai turnén vett részt Maxim Vengerovval. 2008 óta az Európai Unió felkérésére a kultúrák közötti párbeszéd nagykövete. Rendszeresen meghívást kap a New York-i, Izraeli, Baltimore-i, Szentpétervári és a BBC Filharmonikusoktól, a Bécsi Szimfonikusoktól és az Orchestre National de France-tól. Fellépett a Carnegie Hallban és számos rangos fesztiválon. Koncertjeit Budapesten is hatalmas érdeklődés kíséri, „A Zongora”-sorozaton már 5. alkalommal lép fel rendszeresen zsúfolt ház előtt. A sorozat november 26-án a Magyar Zene Házában Fülei Balázs, majd december 5-én a Zeneakadémia Nagytermében Jevgenyij Koroljov zongoraestjeivel zárul 2023-ban.

  1. november 21. (kedd), 19:30 óra

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

  1. Jubileumi MVM Koncertek – A Zongora

Fazil Say zongoraestje

  1. S. Bach: Goldberg-variációk, BWV 988

 

A koncert rendezője a Jakobi Koncert Kft.

Jegyvásárlás a Müpa és a Zeneakadémia jegypénztáraiban, a www.azongora.hu honlapon, ahol további információk is olvashatók a sorozat koncertjeiről.