Kertesi Ingrid és Vigh Andrea ének-hárfa estje május 15-én 19.30 órakor a Festetics Palotában

Kertesi Ingrid és Vigh Andrea ének-hárfa estjével zárul május 15-én a Hangversenyek hárfával-sorozat a budapesti Festetics Palotában

Május 15-én, vasárnap este fél 8 órakor az MVM Koncertek keretében folytatódik a Hangversenyek hárfával sorozat Budapesten a Festetics Palota Tükörtermében. Az ének-hárfa esten Kertesi Ingrid és Vigh Andrea közreműködésével Händel, Caccini, Croft, Paisiello, Pergolesi, Donizetti, Bellini, Debussy, Fauré és Puccini műveit hallgathatják meg az érdeklődők. A koncert délelőttjén, 11 órakor Az éneklés rejtelmei címmel gyerekkoncertet tartanak a művészek a Hangszerek Világa sorozatban. A délelőtti koncertre a belépés díjtalan, de regisztrálni kell az mvmkoncertek@gmail.com e-mail-címen. Az esti koncertre jegyek vásárolhatók a Zeneakadémia jegypénztárában és a www.azongora.hu honlapon, valamint a Festetics Palotában kizárólag 1 órával a koncert kezdete előtt.

 

  1. május 15. (vasárnap), 11 óra – Festetics Palota

(1088 Budapest, Pollack M. tér 3.)

„MVM Koncertek – A hangszerek világa” – Az éneklés rejtelmei

Kertesi Ingrid „hangszerbemutató” koncertje gyerekeknek

Közreműködik Vigh Andrea hárfaművész

(A belépés díjtalan, de regisztrálni kell az mvmkoncertek@gmail.com e-mail-címen!)

 

  1. május 15. (vasárnap), 19:30 óra – Festetics Palota

„MVM Koncertek – Hangversenyek hárfával 3.”

Kertesi Ingrid (ének) és Vigh Andrea (hárfa) estje

Händel: Ombra mai fu, Rinaldo – Lascia, ch’io pianga, C-dúr chaconne,

Caccini: Ave Maria, Amarilli, Croft: Saraband és Ground, Paisiello: Il mio ben,

Pergolesi: Se tu m’ami, Donizetti: Lammermoori Lucia – Cadenza,

Bellini: La sonnambula – Amina áriája, Malinconia, Ninfa gentile, Debussy: Arabesque,

Fauré: Adieu, En Priere, Tournier: Au matin, Puccini: Gianni Schicchi – Lauretta áriája

 

Jegyárak: 2–3–4–5.000 Ft

 

Kertesi Ingrid Liszt Ferenc-díjas operaénekesnő, érdemes és kiváló művész zenei tanulmányait 1985-ban fejezte be Sziklai Erika tanítványaként a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem ének, majd opera tanszakán. Művészi pályáját közvetlenül ezután a Magyar Állami Operaház magánénekeseként kezdte meg. 1987-ben a Soros Alapítvány segítségével fél évig Geszti Szilviánál tanult Stuttgartban. Operaházi tagsága folyamatos megtartásával a düsseldorfi és bonni operaház tagjaként is rendszeresen énekelt főszerepeket 1996 és 1999 között. Berlinben a Komische Oper-ben Harry Kupfer rendezéseiben szerepelt. Fellépett Európa számos országában operai és koncert pódiumokon, emellett énekelt többek között Japánban, az Egyesült Államokban és Kanadában, Izraelben, Thaiföldön. Sikerrel vett részt több nemzetközi énekversenyen, ahol többek között az alábbi díjakat nyerte: Lipcsei Nemzetközi Bach Énekverseny 2. helyezettje – 1984-ben, a gütersloh-i „Neue Stimmen” Énekverseny győztese – 1987-ben.

1996-ban a Magyar Televízió egy órás portréfilmet készített Kertesi Ingridről. Operai fellépései mellett gyakran és örömmel énekel dalokat, oratóriumokat, kortárs- és kamarazenét, különösen kedveli a barokk kor műveit.

Az éneklés mellett sok éve tanít. Korábban Szombathelyen a Nyugat Magyarországi Egyetemen, majd a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Tanszékének adjunktusaként, jelenleg pedig a Liszt Ferenc Zeneakadémián. Pályafutása során több mint negyven lemez, CD jelent meg Kertesi Ingrid közreműködésével.

 

Vigh Andrea Liszt- és Prima Díjas hárfaművésznő, érdemes művész, 1996 óta tanít a Zeneakadémián, 2013 óta a Zeneakadémia rektora. Tíz szólólemeze jelent meg, többségében a német Capriccio Kiadó gondozásában. 1993-tól 1996-ig közreműködője a Budapesti Fesztiválzenekar hangversenyeinek. Pódiumra lépett a Salzburgi Ünnepi Játékokon, továbbá a Solti György által vezetett turnén (New York – Carnegie Hall) is. 1994-ben a ZDF „Die Beste” című műsorába kapott meghívást „Hárfaversenyek” című lemezének sikere kapcsán. 1993 óta évente tart szólóestet a Zeneakadémián. 1997-ben Kocsis Zoltán dirigálásával, a Budapesti Fesztiválzenekar kíséretével adott hangversenyt. 2003-ban zenekari szólóestje volt a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, szintén Kocsis Zoltán dirigálása mellett. 2003-ben Vásáry Tamással, 2005-ben Tokody Ilonával, majd Marton Évával koncertezett a Téli Ünnepi Estek keretében. 2006-ban DVD-felvételt készített (Hungaroton) Drahos Béla fuvolaművésszel és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával. A walesi, az arles-i, a belgrádi, a gödöllői, a szegedi nemzetközi hárfaverseny zsűrijének tagja. 2010-ben japán turnén vett részt Onczay Csaba gordonkaművésszel. 2012-ben Brüsszelben adott szólóestet, és mesterkurzust tartott a Brüsszeli Zeneakadémián. 2014-ben Szapporóban, a Kitara Hallban szólóestet tartott, 2016-ban Perényi Miklóssal adott hangversenyt. 2016-ban és 2017-ben 3 koncertből álló sorozatán a Liszt Ferenc Kamarazenekarral, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával és a Kelemen Kvartettel koncertezett. 2019-ben a Nemzeti Filharmonikusokkal Lucas Borowitz, a Manchester Cameratával Takács-Nagy Gábor vezényletével, majd a Karácsonyi Koncerten Baráti Kristóffal és Balázs Jánossal adott koncertet a Zeneakadémián. 2020 márciusában Rost Andreával és Kelemen Barnabással adott estet, 2021 májusában Medveczky Ádám dirigálásával Balassa Sándor hárfaversenyét játszotta szintén a Zeneakadémia Nagytermében. 2021. augusztus 15-én az I. Debreceni Ünnepi Játékokon a Kodály Filharmóniával adott hangversenyt, majd augusztus 19-én a Zempléni Fesztiválon adott szóló ill. kamarazenei koncertet. A Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál alapítója (1999) és művészeti vezetője.