Sajtópáholy

Balázs János szólóestje a Zeneakadémián – „A költő szól”

Sajtóanyag – Balázs János
 
Balázs János szólóestje a Zeneakadémián – „A költő szól”
Folytatódik az „MVM Koncertek – A Zongora 1-ben”-sorozat
 
A romantikus zongorairodalom csúcsalkotásait tűzi műsorra nagysikerű kanadai turnéja után Balázs János március 27-én a Zeneakadémia Nagytermében. „A költő szól” alcímet viselő zongoraesten éteri magasságok és pokoli mélységek között lebeg a koncert repertoárja.

Érdi Tamás szólóestje a Zeneakadémián

Sajtóanyag – Érdi Tamás
 
Érdi Tamás szólóestje a Zeneakadémián
Az „MVM Koncertek – A Zongora 1-ben”-sorozat nyitóhangversenye
 
Érdi Tamás hangversenyével folytatódik 2017. március 16-án a Zeneakadémia Nagytermében az MVM Koncertek tavaly életre hívott új sorozata, „A Zongora 1-ben”.

Szokolov Mozart és Beethoven-estje a Müpában

Szokolov Mozart és Beethoven-estje a Müpában
 
A Müpában ad szólóestet 2017. február 28-án Grigorij Szokolov, a világhírű orosz zongoraművész. A világszerte ünnepelt művész először 2003-ban lépett fel Magyarországon „A Zongora”-sorozat meghívására és bűvölte el a hazai közönséget. Azóta évről-évre Budapest vendége, fellépései a hazai és nemzetközi zenei élet ünnepnapjai közé tartoznak. Idei hangversenyén Mozart és Beethoven művei hangzanak el.
 
2017. február 28. (kedd), 19.30 óra – Müpa – Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

A Zongora Gála

Sajtóanyag – A Zongora Gála
 
Bogányi Gergely, Balázs János és Boros Misi „A Zongora Gála” koncerten a Müpában
Virtuóz Junior Príma-díjasok zongoraestje
 
Rendhagyó hangversennyel kezdi a 2017-es évet az „MVM Koncertek – A Zongora”-sorozat a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. „A Zongora Gála” elnevezésű koncerten három generáció, három kimagasló tehetségű művész örvendezteti meg a sorozat közönségét.

Bérletsorozat 2017

Sajtóanyag – 2017-es MVM Koncertek – A Zongora bérletsorozatok
 
Gyöngyösi Ivett zongoraestje a Zeneakadémián
Indul a 2017-es „MVM Koncertek – A Zongora” hangversenysorozat
 

Richard Goode

„Sajtóanyag” – Richard Goode
 
Richard Goode zongoraestje a Zeneakadémián
 
November 26-án, szombaton este Richard Goode zongorajátéka lesz hallható a Zeneakadémia Nagytermében az „MVM Koncertek – A Zongora”-sorozat keretében. A New York-i születésű művész kezdetben kamarazenészként vált ismerté majd Leonard Berstein bátorítására lépett a közönség elé szólistaként. Ma már korunk egyik legjelentősebb művészeként tartják számon. Európai koncertkörútját Antwerpenben kezdi majd Budapest után Madridban és Londonban folytatja.
 
 
 

„Junior Prima Díjasok hangversenysorozata”

A Junior Prima Díj a jövő meghatározó személyiségeinek szeretne jelentős ösztönzést adni. Az „MVM Koncertek”-sorozat részeként meghirdetett „Junior Prima Díjasok hangversenysorozat” pedig lehetőséget biztosít a díjazottaknak nagyszámú közönség előtti bemutatkozásra. Az ide évben két koncerten még három művész mutatkozhat be 2016. október 11-én Fejérvári Zoltán zongoraművész, 2016. november 15-én Pálfalvi Tamás trombitaművész és Szabó Marcell zongoraművész közös koncertje lesz hallható.

A Zongora 1-ben, Variációk

 
„Sajtóanyag” – Balázs János
 
A Zongora 1-ben” 3. „Variációk”
Balázs János szólóestje a Zeneakadémián