Loading...

 

 
 

Kedves “Hangszerek Világa” Látogatók!

Következő koncertünk időpontja:

– MOM Kulturális Központ, Kupolaterem – 2020.04.05.10:30 Hangszerek világaElmarad!

Műsorvezető: Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész, a Cziffra Fesztivál művészeti vezetője
Minden gyermeket és családot szeretettel várunk!

—-    —-    —-    —-    —-    —-    —-    —-    —-    —-    —-    —-   

A hangszerek világa – „MVM Koncertek – A Zongora”
Hangszerbemutató koncert 6–14 éves gyerekeknek

A látványos hangversenyeken zenetörténeti érdekességeket, a hangszerek történetét ismerhetik meg és a legszebb művekből hallhatnak válogatást az érdeklődők.

A hangversenyek a MOM Kulturális Központ Kupolatermében (1124 Budapest Csörsz utca 18.), a Festetics Palota Tükörtermében(Andrássy Egyetem, 1088 Budapest Pollack Mihály tér 3.) és a Gödöllői Királyi Kastélyban kerülnek megrendezésre.

A belépés továbbra is díjtalan, de a részvételi szándékot a hangszerekvilaga@gmail.com e-mail címen jelezni kell.

Misszió: A hangszerek világa – hangszerbemutató sorozat célja, hogy minden gyerek kis korától kezdve részese lehessen a klasszikus zenének, és ezáltal elindulhasson a mindennapokban egy folyamatos zenei integrálódás, és érték ítélet előkészítés. A klasszikus zene segít az érzelmeket kifejezni, és nevelő célzatai is fontosak az emberré válás folyamatában. Küldetésünknek érezzük, hogy Kodály és Bartók hazájában a fiatal generáció is részesüljön abból a hihetetlen gazdag és magas szinvonalu zenei kultúrából, amelyet nem is olyan régen mindenki sajátjának és ami fontosabb nélkülözhetetlennek érzett. A zeneművek megismertetése, elmagyarázása, a hangszerek( zongora, cselló, hárfa, stb..) felépítése, a társművészetek (Tánc, képzőművészet) tanítása mind interaktív módon, játékosan valósulnak meg a koncerteken, s a gyermek szinte észre sem veszi hogy lassan-lassan belemászik a tudatába a zene, a hangok, és az a különleges zenei élmény, melyet csak az akusztikusan előadott minőségi hangversenyek tudnak nyújtani. Az élet minőség felnőtt korban sokkal gazdagabb és kiegyensúlyozottabb lehet a klasszikus zene ismerésével, vagy valamilyen hangszerrel való bánás mód elsajátításával, ezért fontosnak tartjuk hogy hangversenyeinket látogató gyerekek pár évtized múlva is értékeljék, becsüljék és tovább adják gyermekeiknek a klasszikus zene staféta botját. Büszkén mondhatjuk, hogy az elmúlt két évben több mint 3000 látogatónk volt.

Regisztráció és további tájékoztatás a hangszerekvilaga@gmail.com email címen.

A hangversenysorozat névadó szponzora: MVM Magyar Villamos Művek Zrt.